АЗ

АЗ
Тогава реших да пропиша

вторник, ноември 04, 2008

Вестник "Дневник" е цензор

Ето, че най-после реших да викна в своята дупка. Не става дума обаче за царят с козите уши, а за вестник "Дневник" - издание имащо претенцията да е носител на демократичните и либерални ценности.
Имало е време, когато изпълнен със светли помисли, наивно мислех, че това е така. Но постепенно, бидейки редовен читател, започнах да осъзнавам горчивата истина относно професионалната коректност на въпросното четиво.
Първо започнаха да ми правят впечатление кампании посветени на различни каузи, които водеше вестникът. Казвам кампании, защото тезите поднасяни от авторите трудно можеха да се нарекат редакционна политика. Най-интиригуващ за мен се оказа фактът, че във форумът почти никога няма изказвания противоречащи на основната идея на материалът.
После се убедих, че изчезват постинги, които са против главната линия!
А днес пък ми бе показан червен картон, след като коментирах Барак Обама и си позволих да направя лек анализ на извадката от книгата на Юрген Рот "Новите български демони". Съобщението на роботът бе: "Поради системно злоупотребяване при писането на коментари, временно достъпът Ви до форума е ограничен. Моля свържете се с нас на online@dnevnik.bg".
Предполагам, системната злоупотреба е мнението ми, че Обама е популист, като Бойко Борисов, а извадката от книгата на Ю.Рот прилича на кръчмарски разговор между пийнали шушомиги, с мания за общественици. Не знаех, че мнението на редакцията било друго.
Вестник "Дневник" ми падна в очите...