АЗ

АЗ
Тогава реших да пропиша

неделя, януари 03, 2010

От къде мания за фотограф?












Понеже изпуснахме самолета за Аспен, се наложи да посрещнем Новата Година в София.
Вдъхновен от тази перспектива излязох в хубавия пролетен ден на 31.12.2009г. за да се поразходя из парка с апаратче в ръка. Денят предразполагаше към фантазии и особен поглед.
Като начало се самозаснех, като тайнствената сянка на човекът Любител...

...малко по-късно краката ме поведоха към любимата пека, на която съм прочел повечето книги през последните години. Естествено, когато е топло, зелено, след работа и с потно "Шуменско" от дясната страна...











Това е един гъсок край едно от езерата в парка. Не беше сам...



...а това е неговата гъска.
За разлика от други години патките бяха малко, не дадоха обичайното голямо потомство и се запиляха някъде рано - рано. Вместо тях обаче, дойдоха доста от този вид гъски - кафяви с черно и червенко тук - там.




Ето я и пързалката на дъщеря ми. Преди години тук прекарвахме хубави часове, обкръжени от деца, листа и скучаещи млади майки, но щерката порасна и аз продължих да изучавам градската природа самостоятелно.





Между дърветата се вижда една не много лоша жилищна сграда. Помня, че когато я строиха в изкопа и намериха останки от антична вила. Видях ги - доста сериозни зидове бяха, но изчезнаха за няколко дни...


Ето я Витоша, гледана от голямата поляна. Април ли е или декември?!










Тук пък виждаме краят на булевард "Витоша", там където се забива в "Южния парк".
Под сградата на снимката има магазин на "Фантастико", където продават намалени пилета. Не можах да разбера каква е разликата между намалените и увеличените пернати, при положение, че са произведени на една и съща дата, в една и съща фирма...да си призная ориентирах се към намалените и съм още жив.

На здраве на всички и ЧНГ!

Котката ми Паша

Това е моята котка Паша, която разглежда новите чаршафи, донесени от Дядо Коледа. Вероятно животното предчувства приятния досег на материята с добре наострените в подръчниците на стола нокти.